Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04.2007 18:53 - ГЕРБ и медиите - безспорно установени достойни постъпки
Автор: grapesofwrath Категория: Политика   
Прочетен: 2774 Коментари: 5 Гласове:
0

Последна промяна: 17.04.2007 20:45


Бих искал да поднеса искрените си съболезнования на близките на блъснатия от г-н Точев господин Масларски. Също така искам да изразя и съжаление за г-н Точев. Съзнавам, че подобно преживяване оставя незаличима следа и искрено му съчувствам.

 
Г-н Точев оттегли кандидатурата си за евродепутат, но ще продължи да работи за ГЕРБ, така че е възможно негативната тенденция в отразяването на инцидента да продължи. Под "негативна тенденция" имам предвид, че някои медии не поднесоха по обективен начин информацията за случилото се, някои побързаха да защитят г-н Точев (в-к "Труд"), а някои дори поругаха достойнството на г-н Масларски и неговите близки, например наричайки г-н Масларски "клошаря", и то още преди той да бъде идентифициран (в-к "24 часа"). Трудно ми е да повярвям, че тази тенденция е плод само на недоглеждане, и не мисля, че тя би съществувала, ако г-н Точев не участваше в политиката - в случая в ГЕРБ. Искам изрично да кажа, че нe мога да си позволя  да  обвинявам г-н Точев за наличието на тази тенденция, защото нямам улики, че тя се случва по негова воля.

 
Как ни информира за случилото се "Стандарт":

 

"Точев напусна листата на ГЕРБ

 

Вторият в евролистата на ГЕРБ Радослав Точев напусна вота по собствено желание. Преди седмица младежът (!) стана участник в пътен инцидент. Той блъсна човек на магистрала "Струма", който изскочил изневиделица в тъмното. Точев се опитал да окаже първа помощ, но човекът починал. Точев не е пил. Въпросът не е дали съм виновен, оттеглям се, за да не преча на следствието, каза вчера Точев. Той не желаел да се крие зад имунитет."

 
Попаднах на много статии, в които не се казва "според МВР", "според Точев" или "според ГЕРБ" (което всъщност пак би трябвало да е "според Точев", защото ГЕРБ не са били на място, въпреки че се изказват от името на Точев). По-скоро  всевъзможни твърдения и факти се представят като една цялостна и всеизвестна истина. Не се намемам да коментирам на какво се дължи този начин на отразяване, но имам чувството, че не във всички случаи става въпрос за недоглеждане.  Например много трудно мога да си обясня с недоглеждане следните редове на  в-к "24 часа":

 

 

"Човекът на ГЕРБ се мъчел да спаси бутнатия клошар (!!!)

 

Бездомникът (!!!) изскочил пред колата му внезапно и на завой (!)

 

 

 

 

     31-годишният Радослав Точев, втори в листата на ГЕРБ за евровота, е оказал първа помощ на клошаря, когото прегази, но мъжът е починал въпреки усилията (!)му.
     Жертвата е на около 60 години и до късно вчера не бе идентифицирана (!!!). Трупът вече трети ден е в Съдебна медицина в Перник.
     Безспорно установено е (!), че клошарят (!) е прескочил мантинелата на Е-79 по тъмно около 22 часа (!!!) в петък и е изскочил пред автомобила на Радослав Точев.
"

 

Да бяха написали, че инцидентът се е случил в 24 часа, в близост до село Труд, а автомобила е управлявал Тошев - като че ли щяха да са по-близо до истината. И че на крайпътния Бор се бил закачил орден "Стара Планина". Не било известно кой е собственикът му, но вече било ясно, че е карал със съобразена скорост.

 

Толкова за "достойните" постъпки на някои медии. Сега за достойните постъпки на ГЕРБ. Цветан Цветанов се изказал на конференцията, дадена от Точев и него, така:

 

"Председателят на партия ГЕРБ Цветан Цветанов подчерта, че отказът е личен избор на Радослав Точев и той не може да направи нищо друго, освен да го приеме.
Цветанов посочи, че Точев е човек, показал морал, който не притежават други политици.

 

"Радослав Точев ще продължи да работи за каузата на ГЕРБ, която е млада политическа партия, но от нейните действия и най-вече от достойната постъпка на Точев може да се поучат други политически партии и политици" "

 

А Бойко Борисов е написал в "Монитор":

 

"За каузата на ГЕРБ работя с достойни и честни личности. Ще кажа, че държа изключително много на Радо Точев, който претърпя нелеп инцидент. Решението си да излезе от листата на кандидатите за евродепутати, като истински отговорен човек, той взе сам. Ако бях на негово място, щях да постъпя по същия начин, докато тече следственото дело и докато съдът не го оневини. Защото той действително е невинен. Отсега насетне той ще ръководи международната дейност на ГЕРБ."

 

На пресконференцията г-н Точев пък е казал:

 

Категорично решението го взех аз. Всички мои колеги от листата и ръководителите на ГЕРБ се опитаха по-скоро да ме разубедят.

 
Ако според Цветанов и Бойко Борисов решението на Точев да оттегли кандидатурата си е достойна постъпка, то каква е постъпката на всички негови  колеги от листата на ГЕРБ и ръководителите на ГЕРБ (това включва и Цветанов и Борисов, предполагам), които са се опитали да го разубедят? И, ако Точев казва истината, как да си обясним думите на Борисов, че "aко бях на негово място, щях да постъпя по същия начин". Като отричане на това, че е ръководител на ГЕРБ, и/или като поредното противоречие?

 

 



Тагове:   медиите,


Гласувай:
0



1. gantree -
17.04.2007 21:16
според мен решението за оттегляне е наложено на Радослав Точев; ако беше негово лично решение, то щеше да бъде обявено още на следващият ден, или в неделя, а не цели четири дни по-късно;

следователно, за никакво достойнство "в постъпката" не може да става дума; на Радослав Точев просто му е била предложена сделка, нещо от типа на - оттегляш се (за да не навредиш на далаверката с глупостите си), но не се притеснявай - няма да останеш тук, при свинете, и няма да престанеш да си щъкаш из белите и чистички столици на Европа, тъй като в замяна на оттеглянето си получаваш фамозната функция с "международните дейности на ГЕРБ";
в разговорите за това може би са били приведени и примерите с неговия добър приятел Вигенин, който е (или съвсем доскоро беше) на абсолютно същата позиция в бившата комунистка партия, както и с предхождащия го по време Станишев, който беше на същата позиция до края на 2001-ва, преди да стане председател на БСП;

комедията се допълва и с това, че заради убийството на г-н Масларски на магистралата се наложи ГЕРБ спешно да си "преразгледа приоритетите" - както те самите го обявиха, премествайки ядрения си "специалист" от четвъртото на второто, тоест - мястото на Радослав Точев; може би най-разочарован от всичко това (след Точев) е бил Николай Младенов, който се е оказал "прескочен" :))

радвам се, че си тук отново; поздрави
цитирай
2. ssstto - Ще кажа, че държа изключително много на Радо Точев, който претърпя нелеп инцидент.
17.04.2007 22:41
Ми да не е претърпян от прегазеният.Още един бисер на бате Бойко
цитирай
3. grapesofwrath - Gantree,
21.04.2007 02:23
Може би си прав да мислиш, че е било наложено. Ако е така, значи Точев е неспасяем. Жалко, че не можем да разберем със сигурност - ако можехме, никой, ама никой, вече нямаше да може да ме убеди, че на Точев може да му се вярва, защото "гледа честно" :)

Мнението ми за ГЕРБ като политическа сила така или иначе е много лошо, така че едно такова "преразглеждане на приоритети" не ме изненадва. Което, разбира се, не го прави по-малко цинично.

В поста си исках преди всичко да обърна внимание върху това, как се подиграват с достойнството на хората. Преди време имаше случай във Велинград, при който двама полицаи убиха човек (според тях - по невнимание), и този човек също беше наречен "клошар" (http://www.capital.bg/showblog.php?storyid=289101 и http://dzver.com/blog/?cat=3 ). Полицаите се отърваха с глоба. Според мен това представяне на жертви за клошари се прави с мисълта, че по този начин може да се омаловажи случилото се. Иначе не мога да си го обясня. А тази мисъл сама по себе си е изключително отблъскваща и нечовешка. Медиите нямат пряк интерес от това представяне, напротив, за тях е добре историите да са по-бомбастични, и да се говори за милионери, а не за бездомници. Следователно, щом те нямат пряк интерес, идват въпросите кой всъщност има и как точно са се случили тези "новини" за клошаря. Отговорът на първия въпрос в случая с ГЕРБ е очевиден, а дали е имало поръчка, или от вестника са проявили самоинициатива, ми е трудно да кажа.

Стана ми интересно - какво знаеш за отношенията на Точев с Вигенин? И в каква позиция е бил Вигенин?

Поздрав

цитирай
4. grapesofwrath - Ssstto,
21.04.2007 02:26
Имаш право за това. Като че ли малко хора забелязват тези "детайли".

Поздрав
цитирай
5. gantree -
21.04.2007 07:21
привет
за въпросните "отношения" знам това, което самият Точев беше писал в блога си; за съжаление обаче не мога да цитирам нищо, тъй като Точев е "изчистил" цялото съдържание в http://raddy.blog.bg/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grapesofwrath
Категория: Политика
Прочетен: 845859
Постинги: 12
Коментари: 232
Гласове: 229
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930