Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04.2007 19:31 - Гоце поръчва - Румен Петков изпълнява
Автор: grapesofwrath Категория: Политика   
Прочетен: 1200 Коментари: 0 Гласове:
0



Цитираната в предния постинг статия на Mediapool  продължава така:

 

През последните дни БСП бе принудена да смени кандидатурата на друг фаворит за председателския пост – Христо Марински, който е служител по сигурността на информацията в президентството. Николай Свинаров и още двама депутати от НДСВ и ДПС отидоха в архива на МВР, където се запознаха с кадровото дело на Марински и откриха това, което вътрешният министър бе премълчал в писмото си до парламента – че президентският кадър се е водил осем месеца на щат към ДС и получавал заплата от там, макар да не е бил в никоя от структурите на ДС.

 

Сходен се отказа случаят с номинирания от ДПС Бойко Ганчевски, който не бе оттеглен, но в крайна сметка вътрешната комисия предпочете другия ДПС кандидат Орхан Исмаилов, който е зам.-председател на ДКСИ.

 

Много е вероятно  агент Гоце да се е опитал да лансира свой човек - и то, както се вижда - подобаващ на един агент Гоце - колега от ДС. Няма да се изненадам, ако президентската квота в крайна сметка  е била попълнена въпреки този развой на събитията. А за Румен Петков - господин "ако мине номерът" (2 опита) - следното:

 

ДСБ сезира в четвъртък главния прокурор Борис Велчев за извършено престъпление от страна на вътрешния министър Румен Петков, който, според партията, е съставил документ с невярно съдържание. Става дума за писмо от 15 февруари т.г. до вътрешната парламентарна комисия, в която министърът е съобщил, че няма данни кандидатите за комисията по досиетата са били щатни или нещатни сътрудници на Държавна сигурност (ДС).

 

На 28 март обаче се оказа, че за номинираният от левицата Христо Марински е бил на резервен щат в ДС и е получавал заплата за това. В момента Марински е експерт по сигурността в президентството.

 

Данните за Марински бяха потвърдени в сряда от председателя на вътрешната комисия Николай Свинаров (НДСВ), който с колегите си Димитър Дъбов (БСП) и Касим Дал (ДПС) са извършили справка в архивните фондове на МВР и са се запознали с личното кадрово дело на Марински.

 

След разкритията за връзките му с ДС той сам подаде заявление за отказ от участие в комисията по досиетата и то бе уважено.

 

Значи тримата от вътрешната комисия могат да се запознаят  с делото на Марински, а министър Петков е пропуснал. Ами как няма, нали Гоце поръчва. И последствията за г-н Петков? Никакви:

 

Проверката по сигнала на ДСБ за подготвен от вътрешния министър Румен Петков документ с невярно съдържание е приключила с постановление за отказ от образуване на досъдебно производство. Това заяви в петък пред Mediapool зам.-главният прокурор Камен Ситнилски.

 

По думите му прекратяването на разследването се е наложило поради липса на данни за престъпление, извършено от министъра. Проверката продължи около 10 дни и е водена от прокурор в Софийска градска прокуратура.

 

Някой да е очаквал друго?


 

 



Тагове:   Гоце,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grapesofwrath
Категория: Политика
Прочетен: 845871
Постинги: 12
Коментари: 232
Гласове: 229
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930